MenuZamknij
22.02.19

XIV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .

Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy oceniać będą dwa dania konkursowe : pierwsze danie makaron- z obowiązkowym użyciem świeżego makaronu marki Perino ( i dowolnych składników ) drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów ( i dowolnych składników ).Obowiązkowo ekipy użyją także  przynajmniej do jednego dania konkursowego wybrany produkt marki Debic.

Jury profesjonalne degustacyjne :

  • Krzysztof Szulborski ( przewodniczący jury ),
  • Andrea Camastra,
  • Angelo Serra,
  • Teofilos Vafidis,
  • Robert Sowa,
  • Dariusz Zahorański,
  • Marcin Budynek

oraz

jury profesjonalne techniczne :

  • Jacek Kempa,
  • Piotr Sabala,
  • Dariusz Ratuszniak,
  • Jan Filipczyk.

Supervisorem konkursu dla profesjonalistów został Krzysztof Gradzewicz.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 19 ekip , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.

  1. Restauracja Zielona Górka- Pabianice
  • Dawid Pluta
  • Jędrzej Lewandowski
  1. Lemon Resort SPA – Gródek nad Dunajcem
  • Iwona Tomasiak
  • Teresa Salamon
  1. Restauracja Bistro Rój – Warszawa
  • Przemysław Łyszkowski
  • Przemysław Błaszczyk
  1. Restauracja U Bielawnego  – Krotoszyn
  • Tomasz Ptak
  • Bartłomiej Gniazdowski
  1. Restauracja Dolce Vita- Bydgoszcz
  • Sebastian Szynkiewicz
  • Patrycja Reichm
  1. Restauracja Oleska 102 – Opole
  • Szymon Szendlak
  • Tomasz Karoń
  1. Restauracja Enoteka Pergamin – Kraków
  • Mateusz Guzik
  • Rafał Tobiasz
  1. Hotel Restauracja Piano- Lublin
  • Piotr Huszcz
  • Paweł Gałecki
  1. Restauracja Scandale Royal - Kraków
  • Tobiasz Dziura
  • Łukasz Niziński
  1. Restauracja Chochołowy Dwór – Jerzmanowice k. Krakowa
  • Tomasz Kowal
  • Kamil Miszczyk
  1. Restauracja Ed Red – Warszawa
  • Bartosz Biały
  • Łukasz Kostrzewski
  1. Restauracja Bistro Dobra Zmiana - Białystok
  • Angelo Colombo
  • Mateusz Nienałtowski
  1. Ekipa rezerwowa : Restauracja Lavenda- Poznań
  • Roman Serdiuk
  • Grzegorz Elsner

W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn.

  1. Izabela Trojanowska i Liugi Pagano
  2. Wanda Kwietniewska i Anna Surga
  3. Zygmunt Chajzer i Andrzej Skotak
  4. Paweł Stasiak i Daria Stasiak
  5. Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz
  6. Sebastian Wątroba i Ewa Wątroba

Gwiazdy przygotują dooczny jury jedno danie- makaron świeży marki Perino z użyciem 1-minutowego steku wołowego marki Sokołów wybranego produktu marki Debic oraz dowolnych składników.

Gwiazdy będą oceniane przez następujących jurorów degustacyjnych VIP:

  • Andrzej Burkiewicz- Prezes Zarządu Hotelu Warszawa SPA&RESORT,
  • Mirosław Karolczuk- Burmistrz miasta Augustów,
  • Marcin Mączyński – Sekretarz Generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego,
  • Tomasz Sokołowski – Prezes Zarządu marki Perino,
  • Wojciech Chojnicki- Prezes Zarządu marki Winterhalter,
  • Marcin Olszewski – Prezes Zarządu marki Alva,
  • Małgorzata Piotrowska- Dy rektormarketingu marki Gastro Magic Service
  • Krzysztof Remiszewski- Dyrektor Food Service marki Sokołów

W jury technicznym konkursu dla Gwiazd zasiądą:

  • Patryk Kotarba,
  • Janusz Garncarczyk,
  • Wiesław Bober.
  • Supervisorem konkursu został Andrzej Ławniczak.

Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.

Serdecznie zapraszamy  23 lutego 2019 roku do Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie.

 

Giancarlo Russo

Andrzej Burkiewicz

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij