MenuClose
22.02.19

XIV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .

Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy oceniać będą dwa dania konkursowe : pierwsze danie makaron- z obowiązkowym użyciem świeżego makaronu marki Perino ( i dowolnych składników ) drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów ( i dowolnych składników ).Obowiązkowo ekipy użyją także  przynajmniej do jednego dania konkursowego wybrany produkt marki Debic.

Jury profesjonalne degustacyjne :

  • Krzysztof Szulborski ( przewodniczący jury ),
  • Andrea Camastra,
  • Angelo Serra,
  • Teofilos Vafidis,
  • Robert Sowa,
  • Dariusz Zahorański,
  • Marcin Budynek

oraz

jury profesjonalne techniczne :

  • Jacek Kempa,
  • Piotr Sabala,
  • Dariusz Ratuszniak,
  • Jan Filipczyk.

Supervisorem konkursu dla profesjonalistów został Krzysztof Gradzewicz.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 19 ekip , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.

  1. Restauracja Zielona Górka- Pabianice
  • Dawid Pluta
  • Jędrzej Lewandowski
  1. Lemon Resort SPA – Gródek nad Dunajcem
  • Iwona Tomasiak
  • Teresa Salamon
  1. Restauracja Bistro Rój – Warszawa
  • Przemysław Łyszkowski
  • Przemysław Błaszczyk
  1. Restauracja U Bielawnego  – Krotoszyn
  • Tomasz Ptak
  • Bartłomiej Gniazdowski
  1. Restauracja Dolce Vita- Bydgoszcz
  • Sebastian Szynkiewicz
  • Patrycja Reichm
  1. Restauracja Oleska 102 – Opole
  • Szymon Szendlak
  • Tomasz Karoń
  1. Restauracja Enoteka Pergamin – Kraków
  • Mateusz Guzik
  • Rafał Tobiasz
  1. Hotel Restauracja Piano- Lublin
  • Piotr Huszcz
  • Paweł Gałecki
  1. Restauracja Scandale Royal - Kraków
  • Tobiasz Dziura
  • Łukasz Niziński
  1. Restauracja Chochołowy Dwór – Jerzmanowice k. Krakowa
  • Tomasz Kowal
  • Kamil Miszczyk
  1. Restauracja Ed Red – Warszawa
  • Bartosz Biały
  • Łukasz Kostrzewski
  1. Restauracja Bistro Dobra Zmiana - Białystok
  • Angelo Colombo
  • Mateusz Nienałtowski
  1. Ekipa rezerwowa : Restauracja Lavenda- Poznań
  • Roman Serdiuk
  • Grzegorz Elsner

W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn.

  1. Izabela Trojanowska i Liugi Pagano
  2. Wanda Kwietniewska i Anna Surga
  3. Zygmunt Chajzer i Andrzej Skotak
  4. Paweł Stasiak i Daria Stasiak
  5. Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz
  6. Sebastian Wątroba i Ewa Wątroba

Gwiazdy przygotują dooczny jury jedno danie- makaron świeży marki Perino z użyciem 1-minutowego steku wołowego marki Sokołów wybranego produktu marki Debic oraz dowolnych składników.

Gwiazdy będą oceniane przez następujących jurorów degustacyjnych VIP:

  • Andrzej Burkiewicz- Prezes Zarządu Hotelu Warszawa SPA&RESORT,
  • Mirosław Karolczuk- Burmistrz miasta Augustów,
  • Marcin Mączyński – Sekretarz Generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego,
  • Tomasz Sokołowski – Prezes Zarządu marki Perino,
  • Wojciech Chojnicki- Prezes Zarządu marki Winterhalter,
  • Marcin Olszewski – Prezes Zarządu marki Alva,
  • Małgorzata Piotrowska- Dy rektormarketingu marki Gastro Magic Service
  • Krzysztof Remiszewski- Dyrektor Food Service marki Sokołów

W jury technicznym konkursu dla Gwiazd zasiądą:

  • Patryk Kotarba,
  • Janusz Garncarczyk,
  • Wiesław Bober.
  • Supervisorem konkursu został Andrzej Ławniczak.

Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.

Serdecznie zapraszamy  23 lutego 2019 roku do Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie.

 

Giancarlo Russo

Andrzej Burkiewicz

This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close